Mijn natuurlijke pad

Ik ben Anja Klaasse Bos, moeder van twee prachtige dochters en gelukkig samenwonend met mijn levenspartner in Purmerend.
Mijn roots liggen in "de luchtvaart": van de reserverings- en ticketingafdeling naar de commerciële buiten- en binnendienst. Wat heeft mij dit geleerd? Flexibiliteit, doorpakken, oplossingsgericht denken en dienstverlening.

Na ruim 25 jaar was het genoeg. Ik voelde dat ik met mijn ervaring mensen op een andere manier wilde bijstaan. 
Rond 2010 kwam ik in aanraking met Reiki. De Reiki behandelingen voelden zo weldadig aan en ik voelde zo'n heerlijke rust en vrijheid in mijn hoofd dat ik dacht: dit wil ik zelf ook met mijn handen bij andere mensen teweeg brengen! In 2014 ben ik dan ook een nieuw pad ingeslagen.

Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in de filosofie en natuurlijke behandeltechnieken uit het Verre Oosten. Als uitgangspunt baseer ik me op de duizenden jaren oude Oosterse wijsheden dat de mens één geheel is: als de geest gezond is, is het lichaam gezond en andersom. Levenshouding, levensstijl en voeding zijn van grote invloed op ieders lichamelijk en geestelijke gezondheid. 
Het balletje ging daarna vanzelf rollen. De ene na de andere interessante opleiding kwam op mijn pad en binnen een paar jaar heb ik de nodige vereiste diploma's behaald om een praktijk als Natuurgeneeskundig Therapeut te beginnen in Purmerend.

Uit interesse voor de natuur heb ik een natuurgidsencursus en de opleiding tot natuurcoach gevolgd. Ook in de door mij gevolgde opleidingen AuraTouch en Sjamanistisch Healer speelt de natuur een belangrijke rol. Met als gevolg dat ik ook buitenactiveiten ben gaan aanbieden.
De natuur brengt mij rust, spiegelt en maakt me bewust van de eeuwige Circle of Life. En zo komen heel wat wegen samen op mijn natuurlijke pad. Een pad dat overigens nooit stopt. 

Tot slot: waarom staat de zee en de zeeschildpad centraal op mijn website?
Door de vele tropische bestemmingen die ik bezocht heb, is mijn passie voor duiken ontstaan. Als ik een zeeschildpad zie zwemmen geeft dit mij een gevoel van vrijheid. 
In het sjamanisme vertegenwoordigt de zeeschildpad het pad dat wij volgen tijdens ons leven. Het dier laat zich harmonieus met de stroom meedrijven. Met zijn oeroude energie is dit krachtdier een teken van geduld, schoonheid, kracht, bescherming en liefde. 

weg-naar-de-vrijheid-oosterse-massage-purmerend