Voel je weer mens

Massage bij kanker

Veel (ex-) kankerpatiënten hebben het gevoel dat ze het contact met hun lichaam verloren hebben. Door de ziekte zelf en alle medische behandelingen die daarop volgen, heeft iedereen die hiermee te maken heeft (gehad) zowel op fysiek als emotioneel vlak heel wat te verduren. Zelfs als het lichaam schoon verklaard is.

Massage bij kanker is gericht op ontspanning. De zachte, rustgevende massage is te vergelijken met het insmeren van het lichaam met bodylotion en is qua inspanning niet meer belastend dan de dagelijkse activiteiten. Het draait om aanraking met aandacht en even niet om aanraking vanwege medische redenen.

Deze therapeutische massagevorm ondersteunt op positieve wijze het herstel. Maar ook in de palliatieve fase wordt het als aangenaam ervaren. Aanraking met aandacht draagt onder andere bij aan:

  • ontspanning en minder stress
  • vermindering van angstgevoelens en depressiviteit
  • een positieve invloed op pijn (beleving)
  • verbetering van de nachtrust

maar vooral, het beter voelen in eigen lichaam.

Als erkend specialist op het gebied van massage bij kanker heb ik de specialistische opleiding Massage bij kanker gevolgd. Door de opgedane kennis over de ziekte, de diverse soorten behandelingen en de bijwerkingen weet ik exact wat de “do’s and don’ts” zijn bij het masseren. Dit om te voorkomen dat het lichaam niet verder uit balans gebracht wordt.
Voor meer informatie zie: www.massagebijkanker.nl

Unieke samenwerking met Huidcentrum MediDerma

Met al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van oncologische nazorg is MediDerma dé specialist in regio Zaanstreek-Waterland. Op de Zambezilaan 189 in Purmerend is alles te vinden onder één dak: de huid- en oedeemtherapeuten van MediDerma, een oncologie- en oedeemfysiotherapeut, medische tatoeage en de door mij verzorgde therapeutische ontspanningsmassage.

Werkwijze

Voorafgaand aan het eerste bezoek wordt een vragenlijst toegestuurd. Deze dient ingevuld geretourneerd te worden. Zo wordt er inzicht verkregen in de precieze aard van de klachten en de conditie, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal. Aan de hand hiervan kan een verantwoord en veilig massageplan opgesteld worden die het beste bij je situatie past. Dit wordt van tevoren telefonisch doorgenomen, zodat duidelijk is wat je kunt verwachten van de behandeling. Zoals: wat wordt er gemasseerd, hoe wordt er gemasseerd, hoe lang duurt de massage.
Na afloop van de therapeutische massage is er ruimte om nog heerlijk ontspannen na te genieten op de behandeltafel.

weg-naar-de-vrijheid-oosterse-massage-purmerend