Jaaragenda groepsactiviteiten 2023

Vrijdag 03 februari Kampvuurmeditatie 20.00 uur
Dinsdag 07 maart Full Moon Walk 19.30 uur
Zondag 19 maart Equinox wandeling 18.30 uur
Zaterdag 13 mei Rebalance middag 13.30 uur
Vrijdag 30 juni Dagretreat Verreik jezelf 10.30 uur
Maandag 17 juli  Soundbath 19.30 uur
Dinsdag 01 augustus  Supermoon night walk 20.30 uur
Zaterdag 09 september The Rite of the Womb 13.30 uur
Zaterdag 23 september  Herfstequinox wandeling 19.00 uur
Zondag 22 oktober  Golden Hour walk 08.00 uur
Zaterdag 25 november Winterwandeling 16.00 uur
Vrijdag 22 december  Midwinter kampvuurmeditatie 20.00 uur

De wandelactiviteiten nemen doorgaans 2 uur in beslag. Er wordt stilgestaan bij wat er zich op dat moment in de natuur afspeelt, maar ook een meditatie en een theemomentje maken standaard onderdeel uit van de wandelingen.

Kosten voor de wandelactiviteiten en meditaties: € 15,- per persoon
Bring-a-friend actie: kom met z'n 2 en betaal elk € 12,50 i.p.v. € 15,-
Prijzen van de retreat, de Rebalance middag en de "Womb ritual" staan vermeld onder de betreffende activiteit.

Interesse in één of meer buitenactiviteiten? Meld je hier aan. Telefonisch of per app kan ook. Meer informatie, over vertrekpunt of locatie volgt na aanmelding.

Kampvuurmeditatie

Vrijdag 3 februari om 20.00 uur Natuurtuin Purmerend

Onder de bijna-volle maan nodig ik je uit voor een kampvuurmeditatie.
Deze volle maan wordt ook wel de IJsmaan genoemd. Niet verwonderlijk, want het is de koudste tijd van het jaar op het noordelijk halfrond. En toch .... in de natuur zijn al veel tekenen van nieuw leven te zien. De dagen worden merkbaar langer en zelf wil je ook weer uit je schulp kruipen.

De IJsmaan staat in teken Leeuw. Dit betekent dat het een vuurmaan is. Ze nodigt uit ons eigen innerlijke vuur te ontdekken en daar gaan we deze avond naar op zoek!
Sluit je ogen en laat je tijdens deze bijzondere meditatie, in een comfortabele stoel, bij de vuurhaard meevoeren door het geluid van mijn sjamanendrum.
We sluiten af met een verwarmend drankje en hapje.
De duur van de activiteit is ruim een uur.

Full Moon Walk

Dinsdag 7 maart om 19.30 uur Purmerbos - stiltewandeling

Vandaag is het volle maan. Deze maan wordt de Sneeuwmaan genoemd. Niet verwonderlijk, want in maart is er zeker nog kans op een sneeuwbui. Toch ontwaakt het leven in de natuur, hoewel dit soms nog verborgen zit onder de grond. De temperatuur stijgt beetje bij beetje, het licht wordt steeds sterker.

Het thema dat bij deze maan hoort is dan ook kiemkracht: de zaadjes ontwikkelen zich en beginnen te groeien. Een mooi moment om stil te staan bij wat JIJ wilt creëren. Wat wil je de komende tijd het liefst laten groeien?

Deze Full Moon Walk is voor het grootste deel een stiltewandeling. Ervaar de magie van de natuur in het donker, in het licht van de volle maan.

Equinox wandeling

Zondag 19 maart om 18.30 uur Purmerbos

Equinox is de tijd van het jaar dat de zon loodrecht boven de evenaar staat: dag en nacht zijn precies even lang. Voor vele volkeren vroeger, maar ook nu, aanleiding voor rituelen, vieringen of feesten. 

Een dag na de wandeling is de officiële lente-equinox. Het begin van de lente waarin alles mag gaan groeien en bloeien. De natuur is volop bezig, de kiemkracht hangt in de lucht. 
Een goede gelegenheid dus om in het Purmerbos te gaan struinen. Welk nieuw leven is er zoal aan het ontluiken in de natuur? 

Rebalance middag

Zaterdag 13 mei van 13.30 - 17.00 uur natuurgebied Het Twiske

Een middag speciaal voor diegenen die een middag vrij willen maken om er helemaal uit te zijn en zich op te laden.

We beginnen de middag met een uitgebreide smudge reiniging.
Daarna volgt een rustgevende wandeling waar je veel te weten komt over de natuur. Door te vertragen en interactie met de natuur, ga je relatief snel uit je hoofd en kom je dichter bij je gevoel. 
Een orakelkaart trekken komt ook aan bod: de kaart die je trekt kan je inzicht geven in je huidige situatie of het pad dat je wilt opgaan.
De middag wordt afgesloten met een ligmeditatie: laat je meevoeren door het geluid van mijn sjamanendrum en kom tot diepe innerlijke rust.
Wanneer je 's avonds thuiskomt, is het alsof je er een kleine vakantie op hebt zitten!

Inbegrepen: thee met overheerlijke, verantwoorde lekkernijen
Prijs per persoon: € 49,-

Bring-a-friend actie: Kom met z’n 2 en betaal elk € 45,- i.p.v. € 49,-

Minimaal aantal deelnemers: 4 personen

Interesse of meer informatie?
Heb je interesse, laat het mij dan snel weten. Dit in verband met de organisatie en planning. 
Meld je hier aan of via de mail, app of telefonisch.
Aanmelden per groep (bijvoorbeeld werk of vriendenuitje) is mogelijk vanaf 6 personen. Datum in overleg.
Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

Dagretreat Verreik jezelf

Vrijdag 30 juni van 10.30 - 17.00 uur in het prachtige natuurgebied Het Twiske

Een dag die helemaal in het teken staat van heerlijk buiten zijn in de natuur. Tijd voor jezelf, plezier maken en ontspannen. Kortom: een dag vol positieve energie.

Wat kun je verwachten?

  • Een rustgevende wandeling waar je veel te weten komt over de natuur en, wie weet, ook over jezelf. Door te vertragen en interactie met de natuur, ga je relatief snel uit je hoofd én kom je dichter bij je gevoel.
  • Een prachtig en uniek krachtvoorwerp maken van natuurlijke materialen zoals hout, veren, kralen, schelpen, leer en touw. Laat je creatieve geest de vrije loop!
  • Juweeltjes van ritueeltjes.
  • Een soundbath. Laat je meevoeren door de betoverende klanken van mijn sjamanendrum, klankschaal en andere instrumenten. Doordat de trillingen diep op je lichaam inwerken, kom je vanzelf in een ontspannen modus.
  • En wie weet heb je daarna nog zin in een dipje in het water?!
  • Wanneer je 's avonds thuiskomt, is het alsof je er een kleine vakantie op hebt zitten!


Inbegrepen: (h)eerlijke vegetarische lunch, water, thee, verantwoorde tussendoortjes en enthousiaste begeleiding
Prijs per persoon: € 99,-
Bring-a-friend actie: Kom met z’n 2 en betaal elk € 89,- i.p.v. € 99,-

Minimaal aantal deelnemers: 4 personen
Maximaal: 10 personen

N.b.: Mocht je 30 juni niet kunnen, maar wel geïnteresseerd zijn in deze eendaagse retreat, laat het mij dan weten. Ik organiseer vaker eendaagse retreats en hou een wachtlijst van belangstellenden bij. Vermeld dan ook even je voorkeursdag. Wie weet kun je een volgende keer wel mee! 

Interesse of meer informatie?
Heb je interesse, laat het mij dan snel weten. Dit in verband met de organisatie en planning.
Meld je hier aan of via de mail, app of telefonisch.
Aanmelden per groep (bijvoorbeeld werk of vriendenuitje) is mogelijk vanaf 6 personen. Datum in overleg.
Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

Zet jezelf in het licht

Maandag 17 juli om 19.30 uur SOUNDBATH in natuurgebied Het Twiske

Laat je onderdompelen in een Soundbath van verrassende muziekinstrumenten, zoals de drum en klankschaal. In het prachtige natuurgebied Het Twiske kun je je tijdens deze ligmeditatie laten meevoeren door de betoverende klanken van de diverse geluiden. Doordat de trillingen van de klanken diep in je lichaam inwerken, kom je vanzelf in een ontspannen modus...om uiteindelijk omringd door de oorverdovende stilte van de natuur diep weg te zakken. Een unieke beleving!

Na dit Soundbath, dat ongeveer een uur duurt, kun je heerlijk bijkomen onder het genot van een kopje thee.

Supermoon night walk

Dinsdag 1 augustus om 20.30 uur Purmerbos

Een magische avondwandeling tijdens volle maan. En wat voor een maan; vanavond is er een supermoon!

Op dit moment is de zomer op z'n top. Wat laat de natuur ons in deze periode van het jaar zien? Daar vertel ik alles over tijdens de wandeling.
Daarna brengt een zit- of ligmeditatie onder de supermaan je helemaal tot rust. Tot slot drinken we een kopje thee, versgeplukt uit de natuur.

Ga je mee om de magie van deze avond te ervaren? 

Womb ritual

Zaterdag 9 september van 13.30 - 17.00 uur in een prachtige natuurtuin in Purmerend

Zin om los te komen van je dagelijkse besognes, te genieten en jezelf te mogen zijn? Tijd voor jezelf vrij te maken, plezier te maken en te ontspannen? Beter in contact te komen met jouw vrouwelijke energie? Je creativiteit weer te laten stromen? Dan is deze vrouwenmiddag een prachtig cadeau voor jezelf! 

In een inspirerende omgeving kun je heerlijk genieten, delen, voelen en verbinden, waarbij het draait om een eeuwenoud indiaans ritueel: the Rite of the Womb.

Wat kun je verwachten van deze vrouwenmiddag?
Rondom the Rite of the Womb heb ik een mooi programma samengesteld, zoals een despacho maken. Een despacho is een mandala van natuurlijke materialen. Ervaar hoe heerlijk het is om tijdens het maken van jouw eigen creatie uit je denkhoofd te komen.

Laat je tijdens een ligmeditatie onderdompelen in een Soundbath van diverse muziekinstrumenten en ontdek wat ik nog meer voor je in petto heb. Laat je verrassen!

Alles draait deze middag om vrouwelijke energie. De energie van de aarde, de baarmoeder, waaruit alles geboren is. 
The womb, ofwel de baarmoeder, is de plek van creatie en kracht, het geven van leven en jouw bron van vertrouwen, rust, stabiliteit. Juist dit is de plek echter waar veel vrouwen hun pijn, angst, verdriet, spanning, boosheid en trauma's opslaan. En zo hun creativiteit, plezier en geluk blokkeren. 

Maar niet alleen onze eigen pijn is opgeslagen in dit buikgebied. Ook de collectieve pijn, angsten en emoties van de generaties vrouwen vóór ons. De vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt, misbruikt en onteerd. Zowel bij vrouwen als bij mannen.

Wat is the Rite of the Womb nu eigenlijk?
The Rite of the Womb is een ritueel afkomstig van de Inca indianen uit Zuid-Amerika. Het is de 13e rite van de Munay-Ki en is een ritueel voor heling van de baarmoeder. De helende energie van deze "blessing" reactiveert je vrouwelijke kracht en herstelt je natuurlijke evenwicht. Jouw levensenergie kan weer voluit stromen, evenals je creativiteit, kracht en wijsheid. 

Deze eeuwenoude indiaanse inwijding wordt sinds kort gedeeld met de rest van de wereld. Het idee hierachter is dat als steeds meer vrouwen dit ritueel ontvangen, de vrouwenlijn op aarde op collectief niveau geheeld wordt. Dus niet alleen op individueel niveau, maar ook in het collectieve veld.

Een aantal jaren geleden heb ik zelf de "blessing", de zegening, van de Rite of the Womb ontvangen. Dit was zo'n bijzondere ervaring. Als Womb Keeper geef ik de blessing graag door aan andere vrouwen.

Nieuwsgierig hoe dit ritueel eruit ziet? Klik dan hier.
(het gaat niet om het reinigingsritueel in het filmpje, maar wat daarna komt)

Munay-Ki betekent 'ik hou van jou', 'wees wie je werkelijk bent' 

Voor wie geschikt?
Voor alle vrouwen, of je nu geen baarmoeder meer hebt of niet meer menstrueert. Je bent welkom.

Prijs per persoon: € 49,-
Bring-a-friend actie: Kom met z’n 2 en betaal elk € 45,- i.p.v. € 49,-
Inbegrepen: hierboven omschreven belevingen (en meer) plus thee met overheerlijke, verantwoorde lekkernijen

Minimaal aantal deelnemers: 4 personen
Maximaal: 10 personen

Herfstequinox wandeling

Zaterdag 23 september om 19.00 uur Purmerbos

De dagen worden zichtbaar en voelbaar korter. Vandaag zijn dag en nacht even lang, equinox genoemd.

Er is op dit moment een perfecte balans tussen licht en donker. Op dit snijvlak van licht en donker trekken wij erop uit, op zoek naar de balans in onszelf. Loslaten wat ons niet meer dient, zodat we ruimte kunnen maken voor vernieuwing. Midden in de natuur. 

Ook gaan we op zoek naar de eerste herfstverschijnselen. De eikels die  al op de grond zijn gevallen, mooie warme herfstkleuren, magische paddenstoelen....
Wie weet wat we tegenkomen!

Onderweg is ruimte voor een korte meditatie in de natuur en een "loslaat" ritueel.

Golden Hour walk

Zondag 22 oktober om 08.00 uur Purmerbos

Het uur na zonsopkomst wordt het gouden of magische uur genoemd. 
Wanneer de zon opkomt, zijn de schaduwen langer dan overdag. Het contrast tussen licht en donker is minder, waardoor de kleur van het licht anders is. Er ontstaat een mooie, haast betoverende gloed.

In combinatie met de prachtige herfstkleuren belooft dit een betoverende wandeling te worden. We staan stil bij de herfstverschijnselen en gaan daar iets creatiefs mee doen.
Een korte staande meditatie maakt ook weer onderdeel uit van deze inspirerende wandeling. We sluiten de wandeling af met zelfgeplukte herfstthee en een seizoenstraktatie. Wat een heerlijk begin van de zondag!

Winterwandeling

Zaterdag 25 november om 16.00 uur Groengebied Purmerland

De boom staat tijdens deze wandeling centraal. Terwijl de meeste bomen hun bladeren laten vallen, blijft de voedende levenskracht van de groenblijvende bomen in deze periode aanwezig. Het meest toepasselijke voorbeeld hiervan is de dennenboom.

Dit keer geen wandeling in het Purmerbos, maar in het Groengebied Purmerland.
Laat je verrassen door wat er allemaal te zien is in dit kleine gebied op het grensvlak tussen Weidevenne en het dorpje Purmerland.

Maar dat is nog niet alles
Na de wandeling gaan we in de natuurtuin bij mijn praktijk een zitmeditatie doen bij de vuurhaard. Laat je meevoeren door het geluid van mijn sjamanendrum en ervaar de rust en stilte in de natuur ….. en in jezelf.

We sluiten af met een verwarmend soepje rondom het open vuur.

Midwinter kampvuurmeditatie

Vrijdag 22 december om 20.00 uur Natuurtuin Purmerend

Vanavond is het Midwinter, oftewel het moment van de winterzonnewende. De kortste dag van het jaar in combinatie met de langste nacht. Op ons noordelijk halfrond staat de aarde op dit moment het verst van de zon af. Vanaf dit punt worden de dagen langzamerhand weer langer.

In vroegere tijden werd de "wedergeboorte" van de zon dan ook uitbundig gevierd met lichtfeesten. 
Deze avond gaan wij de zon eren rondom de vuurhaard. Daarbij gaan we symbolisch in het vuur gooien wat we los willen laten. Met een loslaatritueel wordt ruimte gecreëerd voor iets nieuws.

Daarna is het tijd voor de meditatie. Sluit je ogen en laat je, in een comfortabele stoel, bij de vuurhaard meevoeren door het geluid van mijn sjamanendrum.
We sluiten af met een verwarmend drankje en hapje.
De duur van de activiteit is ruim een uur.

weg-naar-de-vrijheid-oosterse-massage-purmerend